فلزیاب صنعتی

سیستم فلزیاب صنعتی با قرارگرفتن روی خط تولید، آلودگی‌های فلزی موجود در محصول درحال عبور را تشخیص داده و فرآیند تفکیک آن را سهولت می‌بخشد.

فلزیاب صنعتی

فلزیاب صنعتی چیست؟

کیفیت محصول هر واحد صنعتی وابسته به کنترل کیفیت محصول در تمام روند تولید است. به همین جهت استفاده از سیستمهای ابزار دقیق و کنترلی خط تولید مانند فلزیاب صنعتی، در مراحل مختلف تولید، روز به روز در حال افزایش است. در کارخانه ها و صنایع مختلف مانند صنایع معدنی، غذایی، لاستیک و پلاستیک، نساجی و…نیز این امر بسیار حیاتی به نظر میرسد. شرکت بردهای هوشمند دستگاه فلزیاب صنعتی را به منظور جلوگیری از آسیب به خطوط و دستگاه های فرآوری و افزایش کیفیت محصول تولیدی صنایع لاستیک و معادن، افزایش ایمنی و سلامت در صنایع غذایی و تفکیک مواد در صنایع بازیافت پیشنهاد میکند که در ادامه به بررسی جزئیات فنی آن می پردازیم.

ویژگی های دستگاه فلزیاب صنعتی

افزایش بهره‌وری با کاهش توقفات تولید

افزایش کیفیت محصول نهایی

جلوگیری از آسیب به دستگاه‌های خطوط خط شکن، آسیاب‌ها و...

مؤثر در اصلاح فرآیند تولید

کاربرد فلزیاب صنعتی

 مناسب کارخانجات سیمان، صنایع مس و آلومینیوم ، صنایع سرب و روی، کاشی و سرامیک، ماسه ریخته گری شیشه و سیلیس، گچ، آهک، شن و ماسه، آجر و سفال، صنایع غذایی، نئوپان و چوب، پتروشیمی، بازیافت، کود آلی،کلیه معادن.

متال دتکتور در صنعت لاستیک و رابر

در صنایع تولید لاستیک و قطعات لاستیکی، وجود ناخالصی های فلزی باعث آسیب به ماشین آلات و توقف تولید می شود و می تواند بسیار پرهزینه باشد. دستگاه های متال دتکتور ( فلزیاب صنعتی) با تشخیص این آلودگی های فلزی از خسارات احتمالی جلوگیری می کنند. شرکت دانش بنیان بردهای هوشمند با تولید این دستگاه توانسته گام بزرگی در بهبود تولیدات صنایع لاستیک بردارد.

آیا استفاده از متال دتکتور در صنعت تایر، لاستیک و قطعات لاستیکی ضروری است؟

برای به حداقل رساندن هزینه ها در صنایع تایر و لاستیک، محافظت از ماشین آلات و استفاده از بالاترین ظرفیت خط تولید امری ضروری است. وجود ناخالصی های فلزی در مواد ورودی و یا در حین تولید از اصلی ترین عوامل خرابی ماشین آلات و توقف تولید محسوب می شوند. آلودگی های فلزی می توانند اکسترودرها را مسدود کنند و یا پشت کلندرها بمانند و سبب تغییر شکل و تو رفتگی در تایر ها و قطعات لاستیکی شوند. وجود ناخالصی های فلزی در محصولات این صنعت باعث بالا رفتن ریسک و به خطر افتادن ایمنی مصرف کننده می شود؛ لذا استفاده از فلزیاب های صنعتی جهت تشخیص آلودگی های فلزی و دستگاه های سپراتور برای حذف این ناخالصی ها از عوامل ضروری برای محافظت از دستگاه ها و تولید محصولات استاندارد به شمار می آید.

ناخالصی های فلزی در صنایع لاستیک چگونه ظاهر می شوند؟

ناخالصی های فلزی میتوانند از منابع مختلفی وارد خطوط تولید شده و باعث اختلال شوند:

–          قطعات فلزی موجود در مواد اولیه و افزودنی

–          فرسایش و پوسته پوسته شدن ماشین آلات، دستگاه ها و لوله ها

–          موارد شخصی متعلق به اپراتورها از جمله سر خودکار، انگشتر و …

فلزیاب صنعتی را با مگنت اشتباه نگیرید!

مگنت ( آهنربای صنعتی) تنها قابلیت جذب فلزات مغناطیسی با ابعاد نسبتا بزرگ را دارد، اما متال دتکتور ( فلزیاب صنعتی) با بهره گیری از تکنولوژی های مدرن برای تشخیص انواع فلزات اعم از مغناطیسی و غیر مغناطیسی مانند آلومینیوم، فولاد، چدن و … مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این ناخالصی های فلزی حتی اگر قابل رویت نباشند، مثلا درون تایر تولید شده قرار گرفته باشند قابل تشخیص هستند. بنابراین با وجود متال دتکتور در صنعت لاستیک علاوه بر جلوگیری از صدمه به ماشین آلات، می توانیم از کیفیت محصول نهایی اطمینان داشته باشیم.

فلزیاب صنعتی در چه مراحلی از تولید تایر و لاستیک قرار می گیرد؟

  1. جهت بررسی مواد اولیه ورودی و افزودنی
  2. جهت بررسی ورق های لاستیکی روی نوار نقاله قبل از ورود به اکسترودرها و کلندرها

  3.  جهت بررسی کیفیت محصول نهایی قبل از بسته بندی

ناخالصی های فلزی در صنایع فولادی چگونه ظاهر می شوند؟

کاربرد متال دتکتور در صنایع فولادی

در صنایع فولادی امکان وجود فلرات مزاحم و ناخالصی همواره یکی از دغدغه های این صنعت به شمار می آید، چرا که این ناخالصی های فلزی علاوه بر کاهش کیفیت محصول نهایی، موجب وارد شدن آسیب به ماشین آلات شده و هزینه های زیادی را به بار می آورد. فلزیاب صنعتی (متال دتکتور) دستگاهی است که به صورت یک پنجره بر روي نوار نقاله جهت جلوگيري از عبور این فلزات مزاحم نصب می گردد.

ضرورت استفاده از متال دتکتور ها در صنایع فولادی

در صنایع فولادی، در صورت وجود ناخالصی های فلزی در مواد و ورود به خط تولید و ماشین آلات، خسارت هایی به سیستم های خردایش و انتقال مواد وارد میشود که با نصب فلزیاب بر روی نوار نقاله از این امر جلوگیری می گردد. ابعاد فلزات قابل تشخیص، بسته به مشخصات دستگاه ها و ماشین آلات متفاوت بوده و قابل تنظیم است.

تفاوت متال دتکتور صنایع فولادی با سایر فلزیاب های صنعتی و مگنت ها

مگنت ها در صنعت تنها برای جذب و جداسازی فلزات مغناطیسی کاربرد داشته و قابلیت جذب فلزات غیر مغناطیسی از جمله آلومینیوم را ندارند. در کاخانجات فولادی و خطوط کنستانتره، به دلیل مگنتیت بودن مواد مورد استفاده، جداسازی زباله های فلزی از مواد عبوری بر روی نوار نقاله نیازمند متال دتکتورهای مخصوصی با قدرت تشخیص بالا هستیم. متال دتکتور با بهره گیری از تکنولوژی مدرن برای تشخیص انواع ناخالصی ها اعم از فلزات مغناطیسی و غیر مغناطیسی کاربرد دارد.

ناخالصی های فلزی در صنایع فولادی چگونه ظاهر می شوند؟

ناخالصی های فلزی میتوانند از منابع مختلفی وارد خطوط تولید شده و باعث اختلال شوند:

  • قطعات فلزی ترکیب در مواد اولیه
  • قطعات فلزی وارد شده هنگام پروسه تولید

مزایای فلزیاب های صنعتی

فلزیاب‌ها بخش مهمی از برنامه کنترل آلودگی هستند. اگر درجای درست نصب و به کار گرفته شوند و هم‌چنین به خوبی نگهداری گردند، در بهبود کیفیت محصول و کاهش تلفات و افزایش سوددهی بسیار مؤثر خواهند بود

اجزای فلزیاب صنعتی

1. استراکچر (بدنه)

2. تابلو برق

انواع فلزیاب صنعتی

فلزیاب‌های صنعتی براساس تکنولوژی به کار رفته در آنها به سه دسته تقسیم می‌شوند: فرکانس خیلی پایین (VLF)، القای پالس (PI) و انتقال ولتاژ صفر (ZVT).

فلزیاب صنعتی PI

این سیستم از یک استراکچر و یک تابلو برق کنترلی تشکیل شده است که به دو نوع ثابت و متحرک تقسیم می‌شود. استراکچر بر روی نوار نقاله نصب و تابلو جهت آنالیز و بررسی در کنار دستگاه نصب میشود.

فلزیاب PI با استراکچر ثابت

شمای فلزیاب PI محرک

همانطور که در شکل بالا دیده میشود در قسمت بالا یک صفحه وجود دارد که بالای نوار نقاله قرار میگیرد و به عنوان گیرنده دستگاه میباشد که صفحه متحرک بوده و در بیش باری برای محافظت از کوئل حرکت میکند و در پایین نیز صفحه دیگری قرار دارد که زیر نوار نقاله بوده و فرستنده دستگاه میباشد. برای ایجاد یک میدان مغناطیسی که قابلیت تشخیص فلزات بر روی نوار نقاله عبوری را داشته باشد از یک زوج کوئل استفاده میکنیم. این زوج کوئل با ایجاد میدان مغناطیسی فلزات مزاحم (ناخن بیل، نبشی و ناودانی، پیچ و مهره، میل گرد و…) را با تغییراتی که در فاز و دامنه ایجاد میشود تشخیص داده و بسته به نیاز کارفرما سیگنال کنترلی متفاوتی را ارسال می‌نماید.

فلزیاب PI ثابت

فلزیاب PI با استراکچر متحرک

این دستگاه که مدل ثابت نام دارد مانند مدل متحرک از دو صفحه کوئل تشکیل شده که در دوطرف نوار قرار گرفته و میدان مغناطیسی را ایجاد میکنند. از این مدل دستگاه بر روی خطوط دانه بندی شده و کنسانتره در ورودی HPGR ها، هیدروکن ها و آسیاب ها استفاده شده که حساسیت بالاتری نسبت به نوع متحرک دارد.

استراکچر متحرک فلزیاب صنعتی

مشخصات فنی فلزیاب صنعتی

Technical specification
Ferrous and non-ferrous
Tramp Metal Type
Mineral Ore
Processed Materials
100-240VAC
Supply Voltage
50/60Hz
Supply Frequency
Pulse Induction
Detection Method
5m/s
Maximum Belt Speed
Isolated Outputs
Hardwire: Ready/Fault, Detect, Reject
Remote Reset, Clips Detector, High Pile
Isolated Inputs
Detection Output Signal, BEEP, Visual
Alarms
LCD, Bargraph, Sensitivity Potentiometer, Off/On/Latch Switch, Detection Counter, Ready and Detect Indicator, Reset Push Button
Panel
Manual, Auto
Reset Mode
Temperature: -10 to 55°C, Relative Humidity: 0 to 85%
Environmental Conditions
500×700×250 (W×H×D)
Enclosure Dimensions
IP65
IP Rating

فلزات مزاحم قابل تشخیص با متال دتکتور صنعتی

فلزات تشخیص داده شده توسط فلزیاب صنعتی

فلزیاب صنعتی VLF

در فلزیاب‌های VLF از یک موج سینوسی فرکانس پایین استفاده می‌شود. عمق کاوش این فلزیاب‌ها معمولاً کمتر از یک متر می‌باشد. فلزیاب‌های VLF تحت تأثیر سنگ‌های حاوی مواد معدنی زیاد، نمک، سنگ آهن و همچنین خاک‌های حاوی فلز زیاد قرار می‌گیرد و به همین دلیل این نوع فلزیاب‌ها برای محیط‌های معدنی مناسب نمی‌باشد. فلزیاب‌های PI برای غلبه بر این مشکل VLF طراحی شده‌اند. در این تکنولوژی روش کار به این صورت است که ابتدا یک ولتاژ برای تولید میدان مغناطیسی به سیم پیچ فرستنده اعمال می‌شود. سپس میدان بطور ناگهانی قطع می‌گردد و در یک دوره ی خاص، فلزیاب دریافت سیگنال را توسط سیم پیچ گیرنده انجام می‌دهد. این تکنولوژی اثر خاک را به خوبی خنثی می‌کند و در نتیجه با اطمینان بیشتری در محیط‌های معدنی مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از معایب تکنولوژی PI ، توانایی کمتر آن در تشخیص قطعات بسیار کوچک در مقایسه با فلزیاب‌های موج سینوسی است. در نتیجه در صورت نیاز به تشخیص قطعات خیلی کوچک، تکنولوژی PI مناسب نمی‌باشد.

دستگاه فلزیاب پیشنهادی شرکت بردهای هوشمند ایرانیان برای صنایعی مانند لاستیک و مواد غذایی مبتنی بر تکنولوژی VLF می‌باشد. سیم پیچ‌های فرستنده و گیرنده در دو صفحه مجزا قرار دارند و ساختار سیم پیچ‌های گیرنده به صورت دیفرانسیلی است. بدنه دستگاه به گونه‌ای طراحی شده تا بدون نیاز به جدا کردن نوار نقاله، بتوان دستگاه را به خط تولید اضافه نمود. یک سیگنال سینوسی تک فرکانس 40KHz با توان بالا به سیم پیچ فرستنده ارسال می‌شود که جریان کافی را برای تولید میدان مغناطیسی لازم در اطراف دستگاه فراهم می‌کند. در ابتدا نیاز به متعادل سازی سیم پیچ‌ها داریم، بدین معنی که در حالت کارکرد عادی و عدم وجود ناخالصی فلزی، میدان¬های مغناطیسی به وجود آمده در سیم پیچ گیرنده اثر هم را خنثی کنند و در نهایت دامنه سیگنال دریافتی سیم پیچ گیرنده نزدیک به صفر ولت شود. با وارد شدن یک فلز در ناحیه آنالیز فلزیاب، تعادل میدان مغناطیسی به هم میخورد و میزان دامنه و فاز سیگنالی که از سیم پیچ گیرنده دریافت می‌شود، تغییر می‌کند. این سیگنال تقویت شده و برای حذف نویز از چندین فیلتر عبور می‌کند. در نهایت دامنه و فاز آن توسط آشکارسازهای دامنه و فاز اندازه گیری و برای پردازش دقیق‌تر به پردازنده داده می‌شود. به دلیل وجود نویزهای محیطی زیاد و عواملی همچون لرزش که به شدت عملکرد صحیح دستگاه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، سیگنال دریافتی باید به دقت آنالیز شود و اثرات محیطی از آن حذف گردد. بدین منظور در پردازنده با استفاده از تکنیک‌های پردازش سیگنال دیجیتال (DSP) و الگوریتم‌های حذف نویز، پردازش‌های دقیقی روی سیگنال انجام می‌گیرد تا بتوان حداکثر میزان حساسیت و کمترین میزان خطا را داشته باشیم. هر چه فلز وارد شده کوچک‌تر باشد تأثیر آن روی میدان کمتر و شناسایی آن سخت‌تر می‌شود. همچنین جنس فلز بسیار مهم بوده و شدت تغییرات به آن وابسته است. هشدار تشخیص فلز با یک آلارم اعلام می‌شود و می‌توان از آن برای فرمان دادن به تجهیزات بعدی برای جدا کردن فلز استفاده کرد.

توانایی های ما در ارائه انواع فلزیاب صنعتی

امکان سفارش و ساخت دستگاه فلزیاب صنعتی با اندازه دلخواه، متناسب با خط های تولید مختلف با بالاترین کیفیت.

از ویژگی های مهم این دستگاه میتوان به قابلیت تنظیم میزان حساسیت تشخیص، مقاومت در برابر لرزش های شدید، عدم نویز پذیری از محیط، سهولت نصب و کاربرد بدون نیاز به برش نوار نقاله، خروجی سیگنال های متفاوت در هنگام تشخیص و…. اشاره کرد.